Trodde att orkidéerna hemma hade dött. När jag var borta på min mini semester så var det inga blommor alls på den. Men när jag kom hem så hade den blommat. Man kanske inte skall vattna blommor då dom klarar sig bäst själva?! :-) Passade på och fota dessa idag så ni får se bildbevis.
Visst är dom vackra?

I dag när jag kom hem från en sväng på söder så passade jag på och fota lite bilder. Här ser ni bilder på hur vackert det är utanför lägenheten. Den här årstiden är nog en av dom vackraste. Kanske för att träden blommar och att det dyker upp en massa blommor med olika färger överallt.
 
 

Idag på eftermiddagen så satt jag i trädgården och kände en rök lukt. Trodde det var någon som eldade men det var inte fallet. Det var en massa rök mittemot tomten. Det rök som bara den på "Dog Hill" som det så fint kallas. Fick ringa brandkåren och dom var där inom några minuter. Som tur var det inte så mycket som brann utan, ca: 50kvm.
Dog Hill på andra sidan tomten.
 
 

Lekte lite med photoshop idag. Här kommer en bild som jag fixade till lite.

Idag så åkte jag och åt min efterlängtade glass. Har verkligen velat äta glasskulor i olika smaker. Idag så blev det melon, pistagenötter/kola och päron. Hoppas jag hinner äta lite fler innan jag åker hem till Stockholm igen.

Idag så blev det och äta middag ute och njuta av solen. Sedan blir det och åka in till byn och köpa sig en glass och njuta ännu mer av vädret.
Stekt ris med grönsaker och anka :-)

Idag så fick jag ett sms från SJ att mitt tåg hem har blivit inställt och att jag skulle ringa och boka en ny biljett. Och det blev för min fördel. Jag får åka X2000, åker en halvtimme senare men är hemma 1 timme innan det tåget jag skulle ha åkt med. Tack SJ :-)

Här kommer en bild från min morgon promenad med mina hundar. Här i Skåne blommar det väldigt mycket..undrar hur det ser ut i Stockholm när jag kommer upp. Lika varmt och soligt?

Till middag idag blev det apelsinmarinerad anka på 3,4kg. Nu är man mätt och belåten men det blev massa över som jag skall äta till lunch i morgon. Till efterrätt blev det choklad och citron biskvier med påskmust.
Hoppas att ni alla haft en underbar påsk.

I morse så blev det färska jordgubbar med yoghurt till frukost.

Idag så blev det grillat igen. Inte ofta man kan göra det, så man får passa på när vädret tillåter.

Idag så har man klättrat upp och lagt tillbaka alla takplattor som hade blåst ner från taket på ladugården från i höstas. Fick klättra upp väldigt högt då det var nästan högst upp på taket. Kände hur stegen vinglade men det gick väldigt bra fast att jag är väldigt höjd rädd. Så nu hoppas jag att jag slipper göra det fler gånger i år.
Men det är väl snart dags och byta tak på ladugården då dessa har varit med sedan år 1909.


Ikväll så blev det grillspett med potatissallad.

Igår var jag och grillade och spelade boule. Vi hade en jätte trevlig kväll med god sällskap och mat. Åkte inte hem förns vid 02:15 så då måste det ha varit lyckat. Jag drack då inget då jag körde bilen. Man blev lite sugen på rosévin men det fick bli ramlösa istället. Idag så tackar jag för att jag inte drack igår.
Har verkligen vädret med mig här nere i Skåne...igår 22 grader och idag 23 grader och strålande sol, kan semestern bli bättre än så här?!.
Här kommer en bild på korgen med godsaker jag gjorde till värdinnan igår.

Nu så sitter man och njuter av vårvädret på tomten. Grymt skönt väder...det är över 20 grader och sol här. Väntar på att klockan skall bli 16:30. Skall på grillparty....nu känns det verkligen som sommar, grillat och rosevin :-)
Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig skärtorsdag.

Vill passa på och önska er alla en Glad Påsk.
Undrar hur många som kommer och dricka nu under påsk.

Då har man passat på och klippa Trixie. Hon blev inte glad när jag tog fram hårklipparen....hon skrek och blev sur så jag fick klippa henne med frisörsax istället. Blev helt ok men skall klippa lite mer i morgon.

Trixie väntar på sin belöning efter att hon blivit klippt.
Trixie vilar efter många timmar med saxen.

Nu är man äntligen nere i Osby. Skönt att starta sin semester nu, men den började inte alls bra...jag glömde min mobil hemma i Stockholm. Men den skall skickas ner till Skåne så jag hoppas få den innan påsk. Men det kan vara ganska skönt och ha en mobilfri semester.

Jag fick min Macbook Pro igår som jag tog med mig ner till Skåne. Nu har jag installerat alla program till den. Nu är det bara och köra på och vänja sig med en Mac istället för en Pc.
Ha det gott så höres vi.
Nu är det dax för min mini semester :-) Det blir och fira påsk nere i skåne.
Tack alla för en trevlig kväll igår. Här nere ser ni lite bilder från igår kväll....glömde och ställa om klockan på kameran till sommartid...så det här hände en timme senare :-)))))



Förätten...det var riktigt gott och flottig.



Brudarna på G.



Helena alltid med en drink i handen.



Mycket mat blev det.......



Helena och Viktoria posar :-)



Jag med en god drink...mums...



Alexander sitter och tänker..."när jag skall jag få smaka då"....



Jag med Viktoria, Helena och Alexander....Ida står bakom kameran :-)



Helena och Viktoria delar på allt....eller?



Ida och Alexander "strike a pose"



Viktoria ville visa att hon blekt tänderna medan Ida bara tänker...."när skall man få en drink till då"?



Skall vi blåsa bubblor???


Läste metro igår ang. "Levande ödlor säljs som nyckelringar". Jag blir så upprörd och förbannad när jag läser detta!!! Se artikeln från metro här nere.

 

Peking säljs levande djur i påsar som nyckelringar. Och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. En djurrättsgrupp kallar det ”omoraliskt och rent djurplågeri”, enligt tidningen Global Times. Foto: Scanpix


"Levande fiskar, småsköldpaddor och salamandrar innesluts i vätskefyllda plastfickor och säljs som nyckelringar. Det hela äger rum i gatustånd i Peking, Kina, och försäljaren hävdar att djuren kan leva flera månader i plastfickan eftersom vätskan påstås vara både syre- och näringsrik.

10 kinesiska yuan, vilket är detsamma som drygt 10 svenska kronor, kostar det att köpa en levande nyckelring. En kvinna berättar för Global Times att hon köpte en bara för att släppa ut djuret.

Kinesiska djurskyddsgrupper, med NGO Capital Animal Welfare Associations chef Qin Xiaona i spetsen, protesterar mot hanteringen och säger till Global Times ”att göra det för profit är omoraliskt och rent djurplågeri”. Den är dock inte olaglig, eftersom kinesisk lag bara skyddar vilda djur."


Imorse så hade jag planerat och cykla till jobbet men jag tyckte det var lite för kallt för det. Japp jag vet att man kan klä sig varmt men det är mina köldutslag som jag är rädd för att dessa skall dyka upp när det är lite kyligt och när det blåser. Så det blev att åka kommunalt till jobbet idag. Men jag bestämde mig för att ta en promenad hem efter jobbet. Kallt men ganska skönt ändå. Nu vill jag verkligen att värmen skall komma och stanna.

Promenaden varade i 3,7km :-)
Ikväll blev det "Gay Te" som jag fick av min kollega. Fixade till lite chokladdoppade jordgubbar för att fixa den rätta stämningen för kvällen. Man måste ju köra all in :-)



Nu är denna helg snart slut. Jag har inte gjort så mycket denna helg heller. Men det har varit väldigt skönt och inte göra något. Hunnit med en massa promenader i solen samt varit ute och ätit på restaurang 2 gånger under denna helg. Ni har kanske redan läst det i mina tidigare inlägg. Så nu är det en ny vecka som väntar på en. Man kanske skall svulla lite och gå och köpa sig en Ben and Jerry's glass...mums...





















img_5439 (MMS)

Sitter på Flower City vid Zinken och äter kvällsmat.

Ikväll blev det musslor i vitvinsky samt ett glas vitt. Kan kvällen bli bättre?!.


 

Nu blir det kvällsmat på ÖK. En av mina favorit restauranger på söder.
Undrar vad man skall äta ikväll då...Wienerschnitzel....ja som jag alltid brukar äta :-)





















Hittade denna bild jag tog för någon månad sedan då jag hade en mysig hemma kväll.
Man kanske skall återskapa denna imorgon :-)


Se vad min bror kom och lämnade hos mig idag. Ikväll blir det bullar och mackor i massor.

 
Någon som är sugen på fika????


Idag så tog jag båten till och från jobbet. Inte varje dag man gör det.
Här kommer lite bilder från idag. Ja våren är nog här nu :-)



Vintergäck längs vägen till båten.



Båten jag tog till och från jobbet.



Nu är åker vi :-)



Snart framme vid Luma Bryggan och jobbet.


Idag så vaknade jag tidigt av mig själv och bestämde mig för att tvätta...hur kan tiden gå så fort då man gör något tråkigt...eller det kanske var roligt och tvätta. Sedan begav jag mig till jobbet och körde några timmar. Har hunnit med massa saker på jobbet så jag känner mig stolt över mig själv. Åkte sedan hem och tog ut mina hundar på en långpromenad i det vackra och sköna vädret. Hoppas att vädret är här för och stanna nu. När jag gick runt söder så såg jag att många av restauranger och cafeér som hade tagit fram sina uteserveringar. 1 April så är det tillåtet för dom som har tillstånd. Så nu skall vi ut med våran uteservering på jobbet.




















Ikväll blir det ett gott rött vin....mums...


 

Då har man äntligen beställt en Apple MacBook Pro 13" Core i7 2.7GHz.
Nu får man vänta tills den leveras. Skulle ta ca. 2 veckor :-(






Ikväll blev det skumpa och musslor i vitvinsky. mums....en bra början på helgen. Vad mer kan man begära :-)