Levande ödlor säljs som nyckelringar....

1kommentarer

Läste metro igår ang. "Levande ödlor säljs som nyckelringar". Jag blir så upprörd och förbannad när jag läser detta!!! Se artikeln från metro här nere.

 

Peking säljs levande djur i påsar som nyckelringar. Och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. En djurrättsgrupp kallar det ”omoraliskt och rent djurplågeri”, enligt tidningen Global Times. Foto: Scanpix


"Levande fiskar, småsköldpaddor och salamandrar innesluts i vätskefyllda plastfickor och säljs som nyckelringar. Det hela äger rum i gatustånd i Peking, Kina, och försäljaren hävdar att djuren kan leva flera månader i plastfickan eftersom vätskan påstås vara både syre- och näringsrik.

10 kinesiska yuan, vilket är detsamma som drygt 10 svenska kronor, kostar det att köpa en levande nyckelring. En kvinna berättar för Global Times att hon köpte en bara för att släppa ut djuret.

Kinesiska djurskyddsgrupper, med NGO Capital Animal Welfare Associations chef Qin Xiaona i spetsen, protesterar mot hanteringen och säger till Global Times ”att göra det för profit är omoraliskt och rent djurplågeri”. Den är dock inte olaglig, eftersom kinesisk lag bara skyddar vilda djur."


1 kommentarer

Magnus

15 Apr 2011 18:12

Jag håller med dig. Tänk att stoppa in människor i plastsäckar och knyta igen...fy vad hemskt!!!

Kommentera

Publiceras ej